چگونه سرعت وب سایت خود را افزایش دهیم؟ بهترین افزونه های افزایش دهنده سرعت وبسایت کدامند؟ ضرب المثل ” گر صبر کنی زغوره حلوا سازی ” همیشه هم بکار نمی رود، با توجه به رقابت تنگاتنگی که بین کسب و کارها در بستر اینترنت بوجود آمده است، یکی از عواملی که می تواند در موفقیت کسب و کار شما در این عرصه موثر باشد، سرعت بارگذاری سایت شما برای کاربران است. عدم توجه به این مسئله کاهش یک ثانیه ای زمان بارگذاری صفحات می تواند تاثیر منفی بر روی میزان فروش محصولاتتان داشته باشد. اما جای برای نگرانی نیست چرا که با روی کار آمدن پلاگین های افزایش سرعت سایت این مشکل به راحتی قابل حل است. با رویانو همراه باشید تا شما را با این پلاگین های کاربردی آشنا کرده و روش هایی را برای افزایش این فاکتور مهم و تاثیرگذار توضیح دهیم.
تاثیر سرعت بر سئو وب سایت
طبق اعلام گوگل در سال 2012 سرعت یکی از فاکتورهای موثر در رتبه بندی در صفحه نتایج جستجو است. اگر با باغ وحش گوگل آشنا باشید، متوجه خواهید شد که هر یک از الگوریتم های این موتور جستجو به این منظور ایجاد شده اند تا با فراهم ساختن شرایط، کاربرانی را که از گوگل استفاده می کنند را در کمترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه برسانند. پس می توان به صراحت بیان نمود که رفتار کاربران و رضایت آن ها برای این موتور جستجو محبوب از اهمیت بالایی برخوردار است. همانطور که می دانید
هنگامی که کاربران عبارت موردنظر خود را جستجو می کند، از نتایج نمایش داده سایتی را انتخاب کرده و به سراغ آن می روند. اما زمانی که برای بارگذاری سایت معطل گردد و با سرعت پایین آن مواجه شود، سریعا آن را ترک کرده و وب سایت دیگری را برای دستیابی به هدف خود انتخاب می کند. از آنجایی که گوگل با ذره بین خود رفتار کاربر را زیر نظر دارد و به دنبال جلب رضایت او می باشد در نتیجه پس از ترک سریع سایت توسط کاربر نسبت به آن وب سایت بد بین شده و از رتبه آن کم می کند. اگر قصد دارید از وب سایت خود در برابر این اتفاق محافظت کنید لازم است سرعت بارگذاری صفحات آن را به کمک روش های کاربردی زیر افزایش دهید:
- انتخاب هاست و سرور مجازی مناسب: همه ما خوب می دانیم بعد از طراحی سایت برای آن که سایتمان در بستر اینترنت به نمایش درآید لازم است آن را در یک فضای میزبان به نام هاست بارگذاری نمود. برخی از وب مستران برای کاهش هزینه های خود از هاست اشتراکی استفاده می کنند. اما غافل از اینکه منابع این گونه هاست ها بین تعداد زیادی وب سایت مشترک است و همین امر سبب می شود از سرعت بارگذاری صفحات می کاهد. به همین جهت بهترین کار اینست که از سرورمجازی و اختصاصی استفاده گردد.
- حجم تصاویر: یکی دیگر از روش های افزایش سرعت بارگذاری استفاده از تصاویر کم حجم می باشد. برای آن که حجم تصاویر خود را بدون پایین آمدن کیفیت آن ها می توانید از سایت tinypng کمک بگیرد.
- قالب وب سایت: همانطور که در مقاله “معرفی بهترین قالب های سایت فروشگاهی وردپرس” گفتیم قالب ها همان ظاهر سایت است که برای کاربران به نمایش گذاشته می شود. استفاده از قالب های گرافیکی (شامل انیمیشن های محرک و پرحجم) می تواند زمان لود شدن صفحات را افزایش دهند و سرعت سایت را تحت تاثیر قرار دهند.بنابراین سعی کنید تا حد المکان از این گونه قالب ها دوری نمایید.
معرفی افزونه های افزایش سرعت وب سایت
با توجه به محبوبیت بالایی که وردپرس در میان وب مستران دارد، افزونه های زیادی برای مدیریت فاکتورهای مهم سایت توسعه دهندگان وردپرس ارائه شده است تا کار را برای وب مستران آسان تر سازند. سرعت یکی از این فاکتورهای مهمی است که تاثیر بسزایی در سئو سایت خواهد داشت به همین جهت تصمیم داریم در ادامه چند مورد از بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرسی را به شما معرفی کنیم.
Wp Rocket: به جرات می توان گفت این افزونه یکی از پرکاربردترین افزونه های وردپرس است که قابلیت های زیادی را به همراه دارد:
- مدیریت کش صفحات
- توانایی فشرده سازی کدهای HTML، CSS و جاوا اسکریپت
- رابط کاربری ساده و آسان
- بهینه سازی دیتابیس سایت
- سازگاری با ووکامرس
- امکان بارگذاری تنبل تصاویر و ویدیوها
- پیش بارگذاری کش و ایندکس
W3 Total Cache: این افزونه یکی دیگر از افزونه های پرکاربرد برای افزایش سرعت وب سایت های وردپرسی نسخه 5.3 است که بیش از یک میلیون نصب را به خود اختصاص داده است.
- امکان بارگذاری تنبل تصاویر
- فشرده سازی فایل های سایت به کمک GZIP
- قابلیت کش کردن دیتابیس سایت
- پشتیبانی از CDN
Litespeed cache: خبر خوب برای کسانی که از وب سرور لایت اسپید استفاده می کنند اینست که Litespeed cache می توان گزینه مناسبی برای افزایش سرعت سایتتان باشد چرا که سازگاری زیادی با سرور شما خواهد داشت.
- امکان فشرده سازی کدهای HTML، CSS و جاوا اسکریپت
- CDN اختصاصی و رایگان
- امکان بارگذاری تنبل تصاویر
- رابط کاربری آسان
- بهینه سازی تصاویر به کمک روش های Lossy و Lossless
- کش Opcode
WPFastest Cache: این افزونه نیز همانند W3 Total Cache توانسته است بیش از 1 میلیون نصب را به خود اختصاص دهد و جز بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت قرار گیرد.
- قابلیتهای کش موبایل و ویجت در نسخه پولی آن
- امکان Lazy Loading
- توانایی کش کردن اتوماتیک سایت
- امکان تعیین زمان
- پشتیبانی از Cloudflare ، CDN و SSl
Pagespeed ninja: اگر نسخه وردپرس سایتتان 4 به بالا است این افزونه برای شما مناسب خواهد بوده و به کمک آن می توانید Google PageSpeed Insights را بهینه سازی نمایید.
قابلیت lazy loading
رابط کاربری آسان و راحت
امکان کش مرورگر و دیتابیس سایت
بهنیه سازی تصاویر
فشرده سازی کدهای جاوا اسکریپت، HTML و CSS
Wp super cache: وقتی صحبت از افزونه کش حرفه ای می شود Wp super cache حرف اول را می زند و به دلیل رایگان بودن آن و سازگاری با نسخه 3.1 و بالاتر وردپرس توجهات را به خود جلب کرده اند.
- کش کردن صفحات سایت
- قابلیت کش مرورگر و دیتابیس به صورت حرفهای
- قابلیت راه اندازی وردپرس CDN
- امکان فشرده سازی صفحات
WP Smush.it: این افزونه نیز همانند دیگر افزونه هایی که معرفی نمودیم توجه طرفدارای زیادی را به خود جلب کند و توانسته است 1 میلیون نصب فعال داشته باشد.
- فشردهسازی تصاویربدون افت کیفیت
- قابلیت Lazy Load
- بهینه سازی تصاویر
- امکان تنظیم اندازه تصویر
- شناسایی تصاویری که سرعت سایت را
- فشردهسازی دایرکتوری
- پردازش فایل هایی با فرمت PNG، JPEG و GIF
- توانایی ادغام با گوتنبرگ
به این نکته تو جه داشته باشید که سرعت وب سایت بی شک مهم ترین فاکتور سئو و بهینه سازی سایت ازنظر الگوریتم گوگل است. در هنگام گرفتن پروژه جدید حتما آنالیز سرعت سایت را به عنوان یکی از مهم ترین مراحل بررسی یک وبسایت در اولویت کارها قرار دهید و برای بهبود آن یک برنامه ریزی دقیق طراحی کنید.
چگونه سرعت وب سایت وردپرسی خود را افزایش دهیم؟
یکی از شاخص های بهینه سازی در سئو سرعت سایت می باشد که در وردپرس می توانید از پلاگین های مناسب مثل Wp Rocket،W3 Total Cacheو..... استفاده کرد.
چگونه می توان سرعت بارگذاری صفحات سایت را افزایش داد؟
انتخاب هاست و سرور مجازی مناسب،حجم تصاویر وانتخاب مناسب قالب وب سایت از راه های سرعت بارگذاری صفحات سایت می باشد.