طراحی وب سایت چیست؟

طراحی وب سایت چیست؟

تصویر تیم تحریریه

تیم تحریریه

نظرات و سوالات خود را در با ما در ارتباط بگذارید

اهمیت طراحی وب سایت در چیست؟ برای طراحی سایت چه مراحلی باید طی شود؟ امروزه با توجه به گسترش دنیای اینترنت و پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از افراد در تلاش هستند تا به دنیای وب ورود پیدا کرده و کسب و کارشان را اینترنتی کنند و محصولات و خدمات خود را به جامعه هدفشان برسانند. اگر شما نیز یکی از افرادی هستید که به تازگی به دنیای وب ورود پیدا کرده اید محال است که واژه راه اندازی و طراحی وب سایت به گوشتان نخورده باشد. در ادامه قصد داریم به سوال طراحی وب سایت چیست پاسخ داده و شما با این واژه پرکاربرد و الزامی برای ورود به عرصه الکترونیک آشنا کرده و همچنین تمامی مراحل آن را برایتان توضیح دهیم پس تا انتهای این مقاله با رویانو همراه باشید.

مراحل طراحی وب سایت چیست؟

قبل از آن که بخواهیم در مورد مراحل طراحی وب سایت صحبت کنیم، اجازه دهید با ذکر مثالی ساده شما را با مفهوم وب سایت و طراحی سایت آشنا کنیم. همه ما کم و بیش در طول روز از وب یا World Wide Web برای دسترسی به اطلاعات و خدمات مورد نیاز خود استفاده می کنیم و در این میان بارها و بارها اسم وب سایت را شنیده ایم. تصور کنید می خواهید زمینی را برای سکونت و یا کار خود اجاره نمایید و سپس به کمک معمار و مهندسین ساختمان به وسیله بهترین مصالح لازم مانند بتن و سیمان و آجر آنجا را بسازید. در آخر با انجام گچ کاری های لازم و با کمک رنگ و سرامیک و یا پارکت، ظاهرش را زیبا کرده و دکوراسیون آن را به شکل دلخواهتان تغییر دهید. در دنیای وب نیز به همین گونه خواهد بود. در واقع وب سایت ها همان زمین هایی هستند که می خواهیم روی اینترنت داشته باشیم و بعد از ساخت آن با زبان های برنامه نویسی مورد نظر، به کمک ابزاری مناسب نسبت به طراحی آن اقدام می کنیم تا ظاهرش زیبا کنیم.

تفاوت طراحی وب سایت با برنامه نویسی وب در چیست؟

فراموش نکنید که برنامه نویسی وب با طراحی آن اشتباه نگیرید چرا که . این دو عیارت مفهوم کاملا متفاوتی با یکدیگر دارند. هنگامی که شما وارد وب سایتی می شوید اول چیزی که جلب توجه می کند، ظاهر آن سایت است. طراحی وب به مجموعه اقدامی گفته می شود که سبب می شود ظاهر و نمای سایت شما زیبا شود و کاربر را به خود جذب کند. به عبارت ساده تر طراحی وب سایت شامل اقدامی می شود که توسط طراحان UI و UX برای زیباسازی آن قسمت هایی که کاربران با آن در تعامل هستند و می توانند مشاهده کنند.

اما وقتی صحبت از برنامه نویسی وب می شود منظور پیاده سازی طرحی است که توسط طراح ارائه شده و شامل کدهایی است که توسط برنامه نویس نوشته شده است و کاربران قادر به دیدن آن ها نیستند. پس طراحان با استفاده از ابزارهایی مانند Adobe XD و Sketch و …ظاهر مناسبی برای سایت طراحی می کنند و به کدهای نوشته شده توسط برنامه نویسان کاری ندارند. حال که تفاوت میان دو واژه را متوجه شده اید وقت آن است که مراحل طراحی وب سایت را برایتان توضیح دهیم.

مراحل طراحی وب سایت چیست؟

مراحل طراحی وب سایت چیست؟

  • طراحی وایر فریم: مثالی که برایتان گفتیم را که فراموش نکرده اید! زمانی که شما تصمیمتان را برای ساخت خانه یا محلی برای کسب و کار خود می گیرید، مهندس معمار نقشه و طرحی را به شما ارائه می دهد تا بتواند بر اساس آن ساخت و ساز را شروع نمایند. برای طراحی سایت نیز به همین شکل خواهد بود، ابتدا مشتری طرح کلی مدنظر خود را در اختیار شرکت طراحی وب سایت قرار می دهند و یا این کار را بر عهده طراحان آن شرکت می گذارند و طراحان نمایی از صفحات سایت و نیز مدل چیدمان المان ها و دیگر قسمت ها در فتوشاپ به صورت عکس آماده کرده و به مشتری ارائه می دهند. در صورت موافقت مشتری و تایید طرح اولیه، پیاده سازی آن شروع می شود و اما در صورت ابراز نارضایتی مشتری نسبت به طرح، طراح باید تغییرات لازم را روی آن اعمال کند تا رضایت مشتری را جلب نماید.
  • کدنویسی و برنامه نویسی سایت: بعد مشخص شدن طرح و نقشه ساختمان، معمار دست به کار می شود و دیوارها را می چیند و به استحکام کردن آن ها دقت می کند. در مرحله از طراحی سایت نیز بعد از دریافت تایید مشتری، پیاده سازی و کدنویسی آن شروع می شود و می تواند با استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس و یا فریم ورکی اختصاصی برنامه نویسی این کار را انجام دهد. این مرحله از اهمیت بالایی برخودار است و باید با تمرکز بیشتری انجام شود، چرا که تاثیر مستقیمی با دیگر جوانب سایت همچون سرعت و امنیت آن دارد.
  • راه اندازی و نمایش سایت: بعد از اتمام کدنویسی های لازم و دریافت تایید نهایی مشتری، سایت آماده خواهد بود تا روی دامنه و سرور و یا هاست برای کاربران جامعه هدف به نمایش دربیاید.

برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم؟

برای آن که بخواهید طراحی سایت را شروع و کنید و به یک طراح حرفه ای تبدیل شوید لازم است با مفاهیم اولیه آن آشنا شده و در حین آموزش پروژه های مختلف را انجام دهید تجربه کسب کنید. در ادامه مراحل لازم برای فراگیری و طراح سایتی حرفه ای شدن را برایتان توضیح داده ایم:

قدم اول: فراگیری HTML

Hyper Text Markup Language یا به صورت مخفف HTML یک زبان نشانه گذاری است که به کمک آن می توان ساختار کلی صفحات و بدنی اصلی را ایجاد نمود. همانطور که گفتیم HTML زبان نشانه گذاری یا به عبارت دیگر Markup language محسوب می شود و زبان برنامه نویسی نیست.

قدم دوم: فراگیری CSS

برای آن که بتوانید صفحات کاربر پسندی را طراحی کنید لازم است از زبان CSS استفاده شود. در واقع این زبان کمک می کند تا بتوانید ویژگی هایی نظیر رنگ و، فونت و ابعاد و سایز و چیدمان را در صفحات سایت مشخص نمایید.

قدم سوم: یادگیری زبان جاوا اسکریپت

از آنجایی که سایت های پویا برای کاربران محبوبیت بیشتری دارد و داینامیک بودن سایت تجربه کاربری بهتری را ایجاد می کند، در نتیجه برای تبدیل شدن به طراحی زبردست لازم است به زبان جاوا اسکریپت تسلط داشته باشید.

قدم چهارم: یادگیری زبان سمت سرور(PHP)

درست است که ظاهر سایت می تواند تاثیر زیادی در جذب و ماندگاری کاربران داشته باشد اما فراموش نکنید که سایت به گونه ای باشد که بتواند به درستی نیازهای کاربران پیاده کند. برای پیاده سازی این عامل لازم است از زبان برنامه نویسی سمت سرور استفاده شود. لازم به ذکر است که پیاده سازی منطق سایت را برنامه نویسان سمت سرور (Server-side) برعهده دارند.

سخن پایانی: امیدواریم به سوالات شما در رابطه با طراحی وب سایت چیست به درستی پاسخ داده باشیم واین مطلب برای شما مفید بوده باشد. فراموش نکنید که طراحی سایت می تواند در سئو آن تاثیر گذار باشد، در نتیجه لازم است از همان شروع کار به این نکته توجه داشته باشید تا تجربه خوبی را برای کاربران ساخته و آن ها را در سایتتان ماندگار کنید.

طراحی وایر فریم، کدنویسی و برنامه نویسی سایت وراه اندازی و نمایش سایت

اشتراک گذاری : 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *