برای انتخاب نام دامنه بایستی به چه نکاتی توجه کرد؟ انتخاب نام دامنه چه شرایط و محدودیتهایی دارد؟ امروزه که اینترنت با سرعت بسیار بالایی رو به پیشرفت و گسترش است، داشتن کسب و کار اینترنتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این میان، برای شروع یک کسب و کار آنلاین، انتخاب نام دامنه و یا همان نام دامین از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که نام دامنه میتواند دری به روی بازدید بیشتر از وبسایت شما باشد!
در واقع نام دامنه مناسب، دسترسی را برای مخاطبین آسانتر میسازد. این مسئله در سئو سایت نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امروز در رویانو قصد داریم راههای مناسب برای انتخاب نام دامنه را به شما آموزش دهیم. با ما تا انتها همراه باشید.
برای هرگونه مشاوره رایگان در زمینه طراحی سایت اصفهان میتوانید با ما تماس بگیرید.
ویژگیهای انتخاب یک دامنه خوب:
دامنه با معنا
سعی کنید روی کلمات با معنا برای انتخاب نام دامنه خود تمرکز کنید تا نام دامنه بیمعنی و مفهومی نداشته باشید. امروزه نام دامنه مناسب بسیار حائز اهمیت است. نام دامنه بایستی با کسب وکار شما هماهنگی داشته باشد. البته پیدا کردن این نام بسیار دشوار است و ممکن است زمان زیادی را از شما بگیرد. اما هرگز این مسئله را دست کم نگیرید!
دامنهی تک کلمهای
دامنه تک کلمهای دارای نکات منفی و مثبت بسیاری است. دامنه تک کلمهای برای نام دامین بهتر است زیرا به خاطر سپردن آن کار راحتتری برای کاربران است. اما سرعت اشغال این دامنهها بالاست. برای مثال دامنه com خیلی سریع اشباع میشود. اگر شما موفق شوید که یک نام دامنه تک کلمهای با معنا و مرتبط با کسب و کار خود پیدا کنید و همزمان این نام اشغال نشده باشد، شما در واقع کار بزرگی انجام دادهاید!
دامنههای کوتاه
امکان سوءاستفاده از دامنههای کوتاه کمتر است. دامنههای کوتاه نسبت به دامنههای بلند و طولانی به یاد ماندنیتر هستند. سعی کنید از نامهای کوتاه استفاده کنید و از استفاده همزمان از نامهای بلند و اعداد به شدت پرهیز نمایید! در ادامه مقاله به موضوع سوء استفاده از دامینهای مختلف خواهیم پرداخت.
املای آسان
با استفاده از کلماتی که املای آسانی دارند راه سوء استفاده را به روی افراد سود جو ببندید. زیرا اگر نام انتخابی شما برای وبسایت از لحاظ املایی پیچیده باشد، افرادی که نام را به اشتباه تایپ کنند به سایت دیگری میروند و سایت شما دیده نخواهد شد. حتی ممکن است شخصی برای دیده شدن سایت خود، از نام دامنه شما در حالتهایی که ممکن است کاربر آن را اشتباه تایپ کند، استفاده نماید.
برای مخاطبین وبسایت خود از کلماتی که آسان هستند استفاده کنید زیرا اکثریت به اشتباه نام دامنه را تایپ میکنند. این مسئله زمانی که کاربران قصد دارند نام دامنه را به انگلیسی در گوگل تایپ کنند، بسیار زیاد دیده میشود.
مرتبط با فعالیت
سعی کنید ارتباط بین فعالیت خود و کلمهای که مورد استفاده قرارمیدهید را در نظر بگیرید. در این صورت کسانی که از وبسایت شما بازدید نکرده اند، با دیدن نام سایت شما از حوزه فعالیتی شما با خبرمیشوند. همانطور که قبلا نیز گفتیم، نام دامنه شما بایستی حدالامکان معرف کسب و کار شما باشد.
این مسئله در برندینگ شما بسیار حائز اهمیت است. شما در ذهن کاربران به طرز محسوستری باقی خواهید ماند و از همه مهمتر اینکه از نظر سئو سایت نیز بسیار زیرساخت خوبی را فراهم خواهید کرد.
گوگل زمانی که در صفحات مختلف برای کلمه کلیدی مورد نظر کاربران سرچ میکند، یکی از قسمتهای مهمی که همیشه در آن جستجو میکند، نام دامنه شماست!
پسوند دامین
پسوند دامین اهمیت زیادی را به خود اختصاص میدهد. برای مثال com, org, net جزو پرطرفدارترین پسوندهای دنیا به شمارمیآیند و یا ir که مربوط به کشور ما ایران میباشد.
خرید این دامنه مربوط به دامنههای ملی است. همچنین پسوند com نسبت به بقیه پسوندها قدمت بیشتری دارد و نشاندهنده جهانی بودن آن است. پسوند دامین هم ارتباط زیادی با نوع سایت شما دارد. به عنوان مثال پسوند org بیشتر برای سایتهایی استفاده میشود که حالت کتابخانه طور و یا رفرنس دارند.
دقت در انتخاب کلمات
سعی کنید استفاده از کلمات فینگیلیش را به حداقل برسانید و یا حتی به طور کلی استفاده نکنید. درعوض معادل انگلیسی آن را جایگزین کرده تا جستجو را برای موتورهای جستجو نیز آسانتر سازید. البته گوگل تعداد زیادی از این کلمات را میشناسد اما هرگز تا به حال لیستی از آنها منتشر نکرده است!
خط فاصله بین کلمات
استفاده از خط فاصله اعتبار آدرس شما را کاهش میدهد. زیرا وجود خط فاصله باعث میشود هنگامی که نام دامین خود را به افراد میگویید این مسئله را نیزمتذکر شوید و هربار خط فاصله را در بین کلمات یادآوری کنید.
شما در انتخاب نام دامنه قادر به استفاده از کاراکتر هایی نظیر + = |@ # $ و space نیستید. شما همچنین مجاز به استفاده بیش از 63 کاراکتر نیستید. نکته مهمی که بایستی به آن توجه داشت این است که شروع و پایان دامنه شما نباید با خط تیره باشد!
تلفظ زیبای دامنه
انتخاب کلمات آهنگین برای نام سایت میتواند در به خاطر سپردن آسانتر آنها موثر باشد. زیرا از این طریق ماندگاری نام سایت شما در ذهن مخاطبان نیز بیشتر میشود. مسئله آهنگین بودن اسامی، مسئلهای است که از گذشته تا به حال وجود داشته و از این موارد به ویژه در تبلیغات استفاده زیادی میکنند. برای اینکه نام برند را در ذهن مخاطب حک کرده باشند، متوسل به آهنگ و ریتم میشوند!
دقت داشته باشید از اسامی و حروف بامعنی و مرتبط با موضوع سایت و کسب و کارتان استفاده کنید. استفاده از ارقام بلامانع است. البته همانطور که قبلا نیز گفته شد استفاده همزمان از اسامی بلند در کنار اعداد اصلا توصیه نمیشود.
عدد و حروف بین اسامی
اگر استفاده از اعداد و ارقام نقشی در زیبایی نام دامنه شما ندارد، از استفاده آنها در بین کلمات نام دامنه خود پرهیز کنید. گاه ما از برخی از اعداد در نام دامنه خود استفاده میکنیم که ممکن است برای کاربر تداعی کننده موضوع مهمی باشد. به عنوان مثال، سایتی که مربوط به سازمان آتش نشانی یا اورژانس است، ممکن است در نام دامنه خود از اعداد 125 یا 115 استفاده کند.
اما بیایید با هم روراست باشیم. انصافا وجود اعداد در نام دامنه اصلا مسئله چشمنواز و جذابی نیست!
ترکیب صحیح کلمات و حروف
با توجه به نکاتی که تا به اینجا گفته شد، سعی کنید اسامی تک کلمهای را مورد استفاده قرار دهید. اما در صورتی که مجبور به استفاده از کلمات ترکیبی شدید، توجه داشته باشد که کلمات ترکیبی از نظر دستور زبان و همچنین املایی دچار مشکل نباشند.
اگر شما کلمه جدیدی را ابداع میکنید بایستی حواستان به طرز نوشتن آن و اشتباهاتی که ممکن است کاربر موقع تایپ و جستجو داشته باشد، نیز جمع باشد.
انتخاب نام برند به جای نامهای رایج
داشتن نامهای رایج برای دامنهها به خصوص در دامنه com بسیار مشکل است، زیرا سرعت رزرو این نامها بسیار بالاست. به همین دلیل کار را برای شما کمی مشکل میسازد.
تصور کنید شرکتی با حوزهی فعالیتی در زمینهی خرید و فروش ماشین میخواهد برای سایت خود اسمی انتخاب کند. اولین گزینه شاید car.com یا car.ir باشد که احتمال ثبت قبلی این نامها بسیار است. اگر همین فرد برای نام دامنه خود از نام برندهای مشهور موجود در صنعت اتوموبیل استفاده کند، شانس خود را برای داشتن نام دامنه خوب و همچنین بازدید بیشتر افزایش میدهد. نام دامنه حتی میتواند برند شخصی کسب و کار شما باشد.
عدم استفاده از پیشوندها و پسوندهای پیشنهادی
تا حد ممکن سعی کنید از پسوند و پیشوندهای پیشنهادی سایتهای ثبت دامنه مانند MY و The استفاده نکنید. چرا که این کلمات با اینکه کوتاه و آسان هستند اما به راحتی به فراموشی سپرده میشوند. در نتیجه سعی کنید به جای این کلمات از کلمات دیگری استفاده کنید.
خود را به دامنه com محدود نکنید
سعی کنید بیشتر به سمت پسوندهایی که مرتبط با کسب و کار شما هستند بروید و استفاده خود را از com کاهش دهید. برای مثال اگر در ایران حضور دارید میتوانید از دامنه ایران یعنی ir استفاده کنید.
دامنه com یک دامنه جهانی است که قدمتی بسیار طولانی دارد. اما ممکن است پسوندهای دامین بهتری برای کسب و کار شما وجود داشته باشد. خود را محدود به این پسوند نکنید و گزینههای دیگری را امتحان کنید.
ثبت حداکثر پسوندها پس از قطعی شدن نام
اگر آدرسی را به ثبت رساندید سعی کنید حداکثر پسوندهای آن را نیز خریداری کنید. به طور مثال پسوندهای ….com, ir, org را نیز در صورت موجود بودن تهیه کنید. با این کار راه برای سوء استفاده از سایتهایی که بازدید کننده زیادی دارند مسدود میشود.
لازم به ذکر است که انتخاب نام دامنه با تمامی نکاتی که تا به حال عنوان کردهایم، به احتمال کم محقق میشود. اما سعی کنید هنگام انتخاب نام دامنه به این نکات توجه کنید و حداکثرموارد را در نظر بگیرید.
ابزارهای انتخاب نام دامنه:
وبسایت Domainr
وبسایت Domainr را میتوان به عنوان ابزاری رایگان و همچنین بسیار مناسب برای انتخاب نام دامنه (دامین) معرفی کرد. این وبسایت میتواند شما را فقط با وارد کردن نام دامنه از باز بودن و نبودن آن مطلع کند.
از دیگر امکانات این وبسایت، پیشنهادات وبسایت را مثال زد. این وبسایت به شما نامهای جدید آزاد و همچنین پسوندهایی که با نام دامنه شما مرتبط است را پیشنهاد میدهد. چه چیزی بهتر از این!
وبسایت BustAName
ابزار دومی که برای انتخاب نام دامنه شما مناسب است، ابزار BustAName است. چرا که به شما این توانایی را میدهد که بهترین نام را با استفاده از ترکیب کلمات و همینطور کلمات هممعنی پیدا کنید.
کار کردن با این سایت بسیار آسان است و فقط کافیست شما کلماتی که برای نام دامنه خود یا domain name مد نظر دارید را وارد سایت کنید و پیشنهادات جالب سایت را دریافت نمایید. سپس در صورت تمایل از پیشنهادات سایت برای نام دامنه خود استفاده کنید. پیشنهادات این وبسایت بسیار خوب است و شما را با تعداد قابل قبولی از اسامی روبه رو میکند.
وبسایت Impossibility
اگر به دنبال یک سایت رایگان دیگر برای انتخاب نام دامنه خود هستید که با استفاده از ترکیب پسوند و پیشوندها، نامهایهای مختلفی به شما پیشنهاد دهد، ما ابزار Impossibility را به شما توصیه میکنیم. این سایت شما را قادر میسازد تا با استفاده از کلمه دلخواه خود برای نام دامنه و ترکیب آن با پسوند و پیشوندها، یک نام دامنه مناسب برای خود انتخاب کنید.
وبسایت NameBoy
ابزار چهارم ابزار مناسبی برای انتخاب نام دامنه است که با کلمات پیشنهادی که ارائه میدهد، کار را برای کاربران خود راحت و آسان میسازد. زیرا این سایت محیط کاربری بسیار راحت و آسانتری نسبت به دیگر ابزارها دارد.
این ابزار با پیشنهاداتی که به شما میدهد، میتواند کمک بزرگی به شما در انتخاب نام دامنه بکند. کافی است یکبار آن را امتحان کنید.
وبسایت names4brands
سایت names4brands نیز یک سایت بسیار خوب و کاربردی برای پیشنهاد اسم دامنه (دامین) است. هنگام ورود به این سایت شما آدرسهای پیشنهادی را برای ثبت دامین مشاهده میکنید که معمولا و در بیشتر مواقع بسیاری از این پیشنهاد ها آزاد و قابل استفاده هستند.
همچنین بین این نامهای پیشنهادی، شما میتوانید شاهد نامهای منحصر به فردی باشید. با امکانات این ابزار شما میتوانید کار خود را با لذت و راحتی بیشتری به سرانجام برسانید.
وبسایت Domain Typer
ابزار Domain Typer به عنوان یک سایت سریع برای انتخاب نام دامنه گزینه خوبی میباشد که به شما نشان میدهد آیا دامنه شما قابل خریداری است یا خیر.
یکی از ویژگیهای جالب توجه این سایت این است که شما میتوانید با جستجو کلمه مورد نظر خود به علاوه پسوندهای مختلف در شبکههای اجتماعی، وضعیت نام مورد نظر برای دامین خود را در شبکههای مختلف اجتماعی نیز مشاهده کنید.
همچنین این ابزار قیمت بینالمللی (دلار) دامنه انتخابی شما با پسوندهای مختلف را نیز نشان میدهد. نکته دیگر اینکه، ابزار Domain Typer نرم افزاری برای سیستم عاملهای موبایلی اندروید و IOS است.
وبسایت domize
وبسایت domize هفتمین ابزار انتخاب نام دامنه است. این سایت در دو نسخه رایگان و پرمیوم قابل استفاده است. در ادامه نحوه استفاده از هر دوی آنها را آموزش دادهایم.
در صورت استفاده از طرح رایگان کافیست شما کلمهای که مد نظر دارید را در سایت وارد کنید. سپس این سایت به شما چهار پیشوند com ،co ،net ،org کلمه مورد نظر شما را با حالتهای مختلف معرفی میکند. در حالت پرمیوم نیز میتوانید فقط با وارد کردن کلمه مورد نظر، از 3.9 میلیون کلمه پیشنهادی استفاده کنید.
وبسایت Wordoid
یکی دیگر از ابزارهای کمککننده جهت انتخاب نام دامنه، ابزار Wordoid میباشد که کلمات جدید ساخته شده که کمتر از ۱۰ کاراکتر است را به شما معرفی میکند. این کلمات مناسب برای ساخت یک برند جدید و نام دامنه (دامین) domain name برای کسب و کار اینترنتی شما هستند.
وبسایت Dot-o-Mator
ابزار Dot-o-Mator ابزاری مناسب برای انتخاب نام دامنه برای وبسایت اینترنتی است. در این وبسایت شما میتوانید دو کلمه را ترکیب کرده و نتیجه را برای یافتن کلمه مناسب و پسوند دلخواه خود مشاهده کنید.
وبسایت DomainsBot
وبسایت DomainsBot فعالیت خود را از سال ۲۰۰۴ شروع کرده و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است. این ابزار پس از دریافت ایدههای مد نظر و افکار مورد نظر شما در مورد کسب و کارتان آنها را به نام دامنه تبدیل می کند. در آخر کار، دامنههایی که قابل خریداری هستند با پسوندهای مختلف را به شما ارائه میدهد.
وبسایت NameTumbler
ابزاری خاص برای کمک به انتخاب بهتر نام دامنه برای شروع موفق کسب و کار اینترنتی وبسایت NameTumbler است. کاربر میتواند با وارد کردن هر تعداد کلمه و ایده مورد نظر با نوع کسب و کار خود، کلمات ترکیبی بسیاری را با پسوند دلخواه و آزاد برای نامگذاری دامنه (دامین) دریافت کرده و نهایتا انتخاب کند.
وبسایت NameStall
یکی از ابزارهایی که میتواند لیستی از تمام نامها و وبسایتهای آزاد برای شما فراهم کند بدون شک ابزار دامنه NameStall میباشد. این برنامه در واقع برنامه نامگذاری آنلاین دامین است که به شما کمک می کند تا از بین وبسایتهای آزاد نامی را برای دامنه خودتان انتخاب کنید.
این ابزار قابلیتهای بیشتری هم دارد. نشان دادن اطلاعات دامنههای غیر آزاد و فعال، سختی نام دامنه از نظر موتورهای جستجو (که این قابلیت از نظر سئو سایت خیلی مهم است) و بسیاری قابلیتهای ویژه و جالب دیگر که به صورت رایگان در اختیار تمامی کاربران قرار میگیرد.
وبسایت Panabee
ابزار Panabee ابزاری مناسب برای انتخاب نام دامنه است. این ابزار برای شما مسیری راحت برای جستجوی نام دامنه، نام برنامه، نام شرکت و یا حتی برند شما فراهم ساخته است.
از دیگر مزایای این ابزار میتوان به پیشنهادات خوب آن اشاره کرد. این ابزار در مواقعی که نام شما گرفته شده باشد به شما نامهای جدید و ترکیبی پیشنهاد میدهد.
وبسایت Domain Puzzler
در دسته سایتهای آنلاین ساخت اسم دامنه، چهاردهمین ابزار مناسب، Domain Puzzler میباشد. این سایت به 4 حالت ساده، پیشرفته، جادویی و جایگاه کلمه در موتورهای جستجو، به شما نام دامنه معرفی میکند.
وبسایت Namestation
و در نهایت آخرین ابزار معرفی شده برای انتخاب نام دامنه، ابزار Namestation میباشد. این ابزار در قبال کلمات کلیدی که شخص به آن داده، بهترین پیشنهادات و نام دامنه مناسب را به صورت آنلاین ارائه میدهد.
معرفی دو مقاله که می تواند برایتان مفید باشد.
معرفی 7 ابزار برای تخمین ترافیک وب سایت
معرفی بهترین ابزارهای تحقیقات کلمات کلیدی
ویژگی انتخاب یک دامنه مناسب چیست؟
- دامنه با معنا
- دامنهی تک کلمهای
- املای آسان
- عدم استفاده از کاراکتر و اعداد
- نام دامنه با فعالیت و زمینه کاری مربوط باشد
- در ابتدا پسوند .com را ثبت کنید
از چه ابزارهای برای انتخاب نام دامنه استفاده کنیم؟
انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت یکی از مهم ترین قدم ها در راه اندازی یک وبسایت است ;i ld j,hk fi وبسایت Domainr، وبسایت BustAName، وبسایت Impossibility، وبسایت NameBoy را نام برد.
یک پاسخ به «نکتههای طلایی برای انتخاب نام دامنه بهتر و ابزارها»
Inspiring quest there. What occurred after? Thanks!