طراح موشن گرافیک کیست؟
موشن گرافیک یا موشن گرافی چیست؟
جهت سفارش موشن گرافیک با ما تماس بگیرید.
متحرک سازی تصاویر و صداگذاری بر روی آن ها، موشن گرافیک نام دارد. طراح موشن گرافیک کار ساخت موشن گرافیک را برعهده دارد. طراح موشن گرافیک، با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی، یک سری از تصاویر انیمیشنی را طبق سناریو دلخواه متحرک می کند و سپس این تصاویر توسط گوینده صداگذاری می شود تا مفهوم مورد نظر به بیننده منتقل شود. بیشترین کاربرد موشن گرافیک در زمینه تیزرهای تبلیغاتی، آموزشی و یا برای انتقال پیامهای اجتماعی است.
انتقال محتوا با این روش مزیت های زیادی دارد زیرا موشن گرافیک تاثیرگذاری و جذابیت زیادی را در مدت زمان کوتاه برای مخاطب ایجاد می کند. موشن ها می توانند به صورت آفلاین و آنلاین در سایت ها و نرم افزارهایی که قابلیت پخش ویدیو دارند، نمایش داده شود. امروز در رویانو قصد داریم تا شما را با طراح موشن گرافیک آشنا کنیم.
موشن گرافیک چطور ساخته میشود؟
یک طراح موشن گرافیک برای ساخت موشن گرافیک ابتدا نیاز به تصاویر و یا وکتورهای گرافیکی دارد. در مرحله بعد به وسیله نرم افزار یا نرم افزارهایی جهت تصاویر بر اساس سناریو مورد نظر تدوین شده و صداگذاری بر روی موشن گرافیک انجام می شود. این صداگذاری باید موضوع آموزشی و یا تبلیغاتی موشن را با کمک تصاویر بیان کند.
انواع موشن گرافیک ها
طراح موشن گرافیک باید شناختی دقیق از انواع موشن گرافیک ها داشته باشد. موشن گرافیک بر اساس نوع تصاویر و نحوه حرکت تصاویر به صورت زیر دسته بندی می شود:
- ویدئورئال
- موشن گرافیک
- ویدیو موشن
- استاپ موشن
- اینفو موشن
- انیمیشن
ویدئو رئال
در سبک ویدئورئال از فیلم های واقعی به جای طرح های گرافیکی استفاده می شود و محوریت اصلی و بار انتقال مفهوم بر دوش فیلم برداری، صداگذاری و تدوین است.
موشن گرافیک
بیشترین نمونه های موشن گرافیک که شما در بسترهای مختلف مانند شبکه های اجتماعی می بینید، از این نوع می باشند. دراین نوع موشن گرافیک، وکتورها متحرک سازی شده و سپس صداگذاری می شوند. معمولا در این سبک از تصاویر و فیلم های واقعی استفاده نمی شود و طراحی آن تماما گرافیکی است. به علت صدا دار بودن این نوع موشن جذابیت آن بسیار بالا است.
ویدیو موشن
این نوع موشن گرافیک، تلفیقی از فیلمبرداری واقعی و تصاویر وکتور می باشد. در واقع قسمت هایی که فیلمبرداری نشده اند توسط وکتورهای گرافیکی پوشش داده می شوند.
استاپ موشن
استاپ موشن در واقع عکس برداری متوالی از اشیاء واقعی است که در هرعکس به شئ موردنظر حرکت کوچکی داده ایم. بعد از اینکه این عکس ها توسط نرم افزار به صورت پیوسته پشت سرهم قرار بگیرند، حس می شود که شئ حرکت می کند.
اینفو موشن
در اینفو موشن از تکنیک های اینفوگرافیک برای انتقال مفهوم استفاده می شود. اینفوگرافیک به معنای نمایش داده ها با استفاده از چند نمودار و شکل در قالب یک تصویر است.
انیمیشن
انیمیشن بر خلاف موشن گرافیک کاراکتر محور است، به این معنی که در آن کاراکترها و پرسوناژهای انسانی یا حیوانی وجود دارد. شخصیت های انیمیشن در واقع داستان را روایت می کنند و صدادار یا بی صدا بودن آنها بستگی به نوع داستان و رده سنی و سبک آن دارد.
نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک
برای ساخت موشن گرافیک می توان از نرم افزارهای مختلفی استفاده کرد و ویژگی های این نرم افزارها با یکدیگر متفاوت هستند. درست به همین علت طراح موشن گرافیک بایستی نرم افزار خود را بر اساس نوع موشن گرافیک خود انتخاب کند. نرم افزارهای رایج در این زمینه عبارتند از:
- Adobe After Effects (ادوب افتر افکت)
- Adobe Photoshop (ادوب فتوشاپ)
- Adobe Illustrator (ادوب ایلوستریتور)
- Adobe Animate (ادوب انیمبت)
- Nuke (نیوک)
- Houdini (هودینی)
- Maya (مایا)
- Syntheyes (سینت آیز)
- After Effects (افتر افکت)
- Adobe Premiere (ادوب پریمیر)
- Autodesk (اتو دسک)
- 3D Max (تری دی مکس)
- Apple Motion (اپل موشن)
- Autodesk Combustion (ادوب کامباسشن)
- Final Cut pro (فاینال کات پرو)
- Avid Xpress (اوید اکسپرس)
اگر به دنبال یادگیری ساخت موشن گرفیک هستید، مقاله 10 سایت برتر آموزش موشن گرافیک به شما چند سایت برای آموزش معرفی کرده است.
مزیت های موشن گرافیک
در نظر بگیرید که قصد دارید کلیپی تبلیغاتی بسازید؛ برای این کار نیاز به دوربین، نورپردازی، صدابرداری و بازیگر و تدوین مناسب دارید. در نتیجه برای ساخت این کلیپ نیاز به تجهیزات، هزینه، زمان و برنامه ریزی زیادی ممکن است داشته باشید. حال در موشن گرافی نقش ها و کاراکترها توسط کامپیوتر طراحی می شوند و نیاز به فیلم برداری و نورپردازی و هزینه های بازیگر و …نیست. هزینه ها برای ساخت موشن گرافیک به مراتب کمتر از ساخت تیزر تبلیغاتی رئال خواهد بود.
به طور خلاصه در مورد مزیت های گرافیک موشن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه کم تولید محتوا نسبت به سایر روش ها
- انتقال مفاهیم به بهترین نحو ممکن
- تاثیرگذاری و ماندگاری بیشتر در ذهن مخاطب
- یکی از بهترین روش های بازاریابی در شبکه های اجتماعی
- افزایش کیفیت آموزش و یا تبلیغ
موشن گرافیک در ایران
با توجه به رشد فضای مجازی، تبلیغات مجازی و توسعه کسب و کارهای اینترنتی در ایران، موشن گرافیک تبدیل به یکی از روش های ارزان و کاربردی جهت تبلیغ و دیده شدن محصول یا خدمت شما می شود. لذا هر روزه بر جذابیت و خلاقیت موشن گرافیک ها در ایران و جهان افزوده می شود. شما در کمترین زمان ممکن می توانید بهترین تاثیر را بر جامعه ی کثیری از افراد برجای بگذارید. خصوصا اگر موشن کمپانی شما به صورت تبلیغات ویروسی در بستری مانند شبکه های اجتماعی در بین افراد مختلف share شود.
طراح موشن گرافیک چه کاری انجام می دهد؟
کار طراح موشن گرافیک یا به اختصار طراح گرافیک خلق آثارهنری مانند ویدیو کلیپ، تیزر، تبلیغات و یا فیلم می باشد. این طراحان از جلوه های بصری، انیمیشن و سایر تکنیک های سینمایی برای جلوه دادن به آثارشان استفاده می کنند. یکی از این تکنیک ها استفاده از حرکت برای ایجاد جذابیت است.
طراح موشن گرافیک به گونه ای عمل می کند که میزان تاثیرگذاری مفاهیم و یا تبلیغ دربالاترین میزان خود باشد. علاوه بر موارد ذکر شده این طراحان می توانند با ورود به دنیای واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) بر جذابیت کار خود بیفزایند. که رسیدن به این مرحله نیازمند تجربه و دانش کافی است.
طراح موشن گرافیک کجا کار می کند؟
طراح موشن گرافیک می تواند در زمینه های مختلفی مانند فیلم و بازی های کامپیوتری، گروه های تبلیغاتی، شرکت های نرم افزار کامپیوتری، طراحی سایت و یا رسانه تلفن همراه مشغول به فعالیت شود.
این رشته یکی از بالاترین درصدهای (59%) خود اشتغالی را دارد و همچنین در این زمینه کاری علاوه بر کار در اداره می توان دور کار بود که این مزیتی بسیار مناسب برای قشر زیادی از افراد مانند دانشجویان در طول دوره تحصیل می باشد.
طراح موشن گرافیک چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
طراحان موشن گرافیک باید مهارت های خاصی را برای طراحی فرابگیرند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی سه بعدی
با اینکه طراحی دو بعدی هنوز جایگاه خود را در طراحی دارد اما بیشترین طراح های موشن گرافیک در حال حاضر به صورت سه بعدی انجام می شود و تکینیک های این نوع طراحی روز به روز در حال افزایش است. لذا از طراح موشن گرافیک توقع می رود که در مواقع مناسب نگاه سه بعدی خوبی برای طراحی های خود داشته باشد.
شناخت حرکت
طراح خوب حرکت و زمانبندی را به خوبی می شناسد و می داند که اشیاء، منبع های نور، جهت دوربین (دید مخاطب) حرکت می کنند و او باید بتواند حرکات پیچیده هر شئ را با توجه به شرایط به صورت مناسب تغییر دهد.
سازماندهی
طراح موشن گرافیک باید بتواند به طور همزمان بسیاری از لایه ها و عناصر را مدیریت کند و طراحی های خود را مرتب نگه دارد این نظم زمانی بیشتر نمود پیدا می کند که طرح مورد نظر بزرگتر شود.
کار با ابزارهای تسریع کننده
یکی از بزرگترین چالش های طراحی موشن گرافی زمان بر بودن طراحی است که انتخاب ابزارهای مناسب می تواند کمک کننده باشد. امروزه می توان به وسیله الگوریتم های ساده و پیچیده، در مدت زمان کمی انیمیشن های کاملی ایجاد کرد و بعد آن ها را به راحتی اصلاح، بازنگری و با نمونه مورد نظرتطبیق داد.
به عنوان مثال این ویژگی به طراح این امکان را می دهد که فیزیک اجسام سه بعدی را از قبل مشخص کند و اگر در انیمیشنی دو جسم با سرعت مشخص به یکدیگر برخورد کنند نتیجه برخورد می تواند به طور مناسب مدل شود.
بافت و نورپردازی
مخاطب مدل را نمی بیند بلکه اشکال و تصاویر نهایی را می بیند در نتیجه مهارت استفاده از بافت های مناسب در سطوح مختلف برای واقعی نشان دادن طراحی سه بعدی بسیار اهمیت دارد. همچنین طراح باید به شکست های نور، میزان براق بودن و شفافیت سطوح نیز توجه کند.
درک هدف طرح
یک طراح موشن گرافیک ماهر می داند که هر طرح برای چه هدفی در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال هدف طرحی که برای ویدیو تبلیغاتی استفاده می شود با هدف طرح بازی متفاوت است و هر کدام رویکرد متفاوتی را لازم دارد.
تطبیق پذیری
همواره برنامه ها، ابعاد و اهداف پروژه ها تغییر می کنند؛ طراح موشن گرافیک باید این مهارت را داشته باشد که بنا به درخواست مشتری دیدگاه اصلی طرح خود را تغییر دهد و آن را متناسب با درخواست وی انجام دهد.
زمان بندی
زمان بندی یکی از مهم ترین و سخت ترین مهارت های است که طراح موشن گرافیک باید آن را به خوبی داشته باشد. موشن گرافیک کاملا داستان محور است و برای اینکه یک طرح به بهترین نحو حاصل شود باید دارای جریان و ریتمی طبیعی باشد.
لازم به ذکر است که زمانی جزئیات کوچک و گرافیک زیبا به چشم می آید که صدا و سایر عناصر موشن گرافیک با یکدیگر در زمانبندی مناسبی باشند و ریتمی استاندارد را تشکیل دهند.
طراح موشن گرافیک چه تحصیلاتی باید داشته باشد؟
هیچگونه مدرک آکادمیکی برای ورود به این عرصه نیاز نیست. البته لازم به ذکر است که با توجه به تغییر و تحول مداوم این رشته، طراح موشن گرافیک باید خود را بروز نگه دارد. بهتر است قبل از ورود به این رشته، طراح با پشت سر گذاشتن امتحانات مربوطه مدرک معتبری در موشن گرافیک داشته باشد.
چشم انداز شغلی طراح موشن گرافیک چگونه است؟
در سال های اخیر استخدام طراح موشن گرافیک در جهان رشد چشمگیری داشته و توقع می رود این رشد همچنان وجود داشته باشد. در ایران نیز درخواست برای افکت های گرافیکی و انیمیشن در فیلم ها، تبلیغات اینترنت و شبکه های اجتماعی، بازی های کامپیوتری و صنعت تلویزیون روز به روز در حال افزایش است. در نتیجه طراح موشن گرافیک می تواند از امنیت شغلی مناسبی برخوردار بوده وعلاوه بر آن می تواند به پروژه های زیادی برای کار بروی آن ها دسترسی داشته باشد.
درامد طراح موشن گرافیک چقدر است؟
موشن گرافی در حال حاضر یکی از پر درآمدترین رشته ها در داخل و خارج ایران محسوب می شود. برای مثال طبق آمار اداره کار آمریکا در سال 2018 درآمد سالانه میانگین طراح موشن گرافیک نزدیک به 72.520 دلار بوده است. این در حالی است که آمار این اداره برای سال 2015، میانگین درآمد سالانه 64.000 دلار را نشان می داد و این به معنی رشد کاری در این زمینه می باشد. مبالغ ذکر شده به صورت میانگین می باشند و طبیعتا طراحان با تجربه تر و موفق تر بیشتر از طراحان تازه کار درآمد کسب می کنند.
چگونه طراح موشن گرافیک شویم؟
در این رشته راه های مختلفی برای تبدیل شدن به یک طراح موشن گرافیک وجود دارد اما تجربه نشان می دهد که کارفرمایان، طراحان و انیماتورهایی را ترجیح می دهند که حداقل دارای مدرک لیسانس باشند و رزومه قوی در این زمینه داشته باشند.
گرفتن مدرک در این زمینه می تواند درک و مهارت های فنی گسترده ای را به شما بدهد همچنین شما این امکان را دارید که با توجه به منابع آموزشی بیشمار آنلاین در این زمینه مهارت های خود را افزایش دهید. کارآموزی و مشارکت در پروژه ها نیز روش مناسبی جهت ورود و کسب مهارت در این زمینه می باشد.
پس اگر آرزو دارید که یک طراح موشن گرافیک شوید، ابتدا مهارت ها و تجربه های عملی لازم را کسب کنید. آشنایی با تکنیک ها و مبانی اساسی این رشته شما را در جهت پیشرفت در این حوزه کمک خواهد کرد.
مطالعات بیشتر:
10 ترند برتر موشن گرافیک در سال 2021
منبع: rasmussen
چند نرم افزار طراحی موشن گرافیک نام ببرید؟
Adobe After Effects (ادوب افتر افکت)
Adobe Photoshop (ادوب فتوشاپ)
Adobe Illustrator (ادوب ایلوستریتور)
Adobe Animate (ادوب انیمبت)
Maya (مایا)
طراح موشن گرافیک چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
طراحی 3 بعدی را بداند-طراح خوب حرکت و زمانبندی را به خوبی می شناسد-باید بتواند به طور همزمان بسیاری از لایه ها و عناصر را مدیریت کند- انتخاب ابزارهای مناسب-هارت استفاده از بافت های مناسب در سطوح مختلف برای واقعی نشان دادن طراحی سه بعدی-درک هدف طرح- توانایی تطبیق طراحی بنابر درخواست مشتری را داشته باشد.
موشن گرافیک چیست؟
متحرک سازی تصاویر و صداگذاری بر روی آن ها، موشن گرافیک نام دارد.
یک طراح موشن گرافیک چه کاری می کند؟
طراحان موشن گرافیک از افکت های بصری ، انیمشن و روش های سینمایی برای خلق اثر کلیپ های کوتاه، تریلر و … در تلویزیون، فیلم یا وب سایت ها میسازند در نتیجه یک کسب و کار را به سطوح جدیدی از موفقیت در آورند.