سایت مپ

Xml چیست و نحوه ساخت سایت مپ چگونه است؟

تصویر تیم تحریریه

تیم تحریریه

نظرات و سوالات خود را در با ما در ارتباط بگذارید

سایت مپ چیست؟ تصور کنید که می خواهید سفری به منطقه ای ناشناخته انجام دهید. برای این کار نیاز به نقشه ای دارید که شما را برای رسیدن به آن نقطه راهنمایی کند تا راه را اشتباه نروید و گم نشوید. ربات های خزنده (Web crawlers) وقتی وارد سایت شما می شوند باید در صفحات مختلف بگردند و آن ها را ایندکس کنند. اگر نقشه­ ای از سایت شما داشته باشند می دانند که از کجا به کجا بروند و صفحات شما را رتبه بندی کنند. بنابراین داشتن سایت مپ، المان مهمی برای بهینه کردن سایت شماست و ربات های خزنده را راهنمایی می کند تا به راحتی به تمامی قسمت های سایت بروند. امروز در رویانو قصد داریم تا اهمیت سایت مپ را به شما توضیح دهیم.

نحوه ایجاد سایت مپ

سایت مپ چیست؟

سایت مپ، فهرستی ازمهم ترین مطالب سایت شماست و این امکان را به ربات های خزنده می دهد تا این مطالب را بهتر بیایند و آن ها را ایندکس کنند. نقشه سایت، به موتورهای جستجو میگوید که کدام مطالب بیشترین اهمیت را دارند. برای ایندکس کردن سایت، قرار دادن URLهای صفحات سایت در سایت مپ ضروریست چرا که ربات­های خزنده لینک­ها را دنبال می کنند و از لینکی به لینک دیگری می روند؛ حال اگر صفحه شما لینک نداشته باشد، پیدا کردن آن صفحه توسط ربات ها سخت تر می شود. به طور کلی اگر نقشه سایت به خوبی کد نویسی شده باشد، آدرس های معتبر و مناسب را برای ربات ­های خزنده در دسترس قرار می دهد. ربات ­های خزنده در بررسی های بعدی، URLهای سایت مپ را مورد توجه قرار می دهند؛ این موضوع سبب می شود که صفحات سایت شما در موتورهای جستجو بیشتر دیده شوند.

برای هرگونه مشاوره در زمینه سئو در اصفهان و  طراحی سایت اصفهان می‌توانید با رویانو تماس بگیرید. 

 

چگونه موتورهای جستجو را از سایت مپ مطلع کنیم؟

موتورهای جستجو در پیدا کردن سایت مپ کاملا هوشمند هستند. هنگامی که شما محتوای جدیدی منتشر می کنید، پینگ به موتورهای جستجو ارسال می شود و آن ها را از تغییرات به وجود آمده در نقشه سایت مطلع می کند. البته برای اطمینان از پیدا کردن سایت مپ توسط موتورهای جستجو، بهتر است سایت مپ را به صورت دستی بفرستید.

سایت مپ چیست؟

XML چیست؟

XML (Extensible Markup Language) زبان نشانه گذاری گسترش پذیری است که برای ساختن اسنادی به کار می رود که هم برای انسان و هم برای ماشین قابل فهم باشد. همچنین در XML به راحتی می توانید هر تگ دلخواهی را تعریف کنید.

کاربرد XML چیست؟

در XML این قابلیت وجود دارد که اطلاعات را بدون قالب بندی مشخصی ذخیره کنید. با توجه به این موضوع، XML می تواند در هر سیستمی قابل حمل باشد و نمایش آن نیاز به نرم افزار و یا سخت افزار خاص ندارد.

انواع سایت مپ

به طور کلی دو نوع سایت مپ وجود دارد موضوع مورد بحث ما در این مطلب، سایت مپ مبتنی بر XML است و نباید با سایت مپ مبتنی بر HTML اشتباه گرفته شود. سایت مپ HTML عموما برای کاربران سایت مورد استفاده قرار می گیرد و شامل فهرستی از مطالب با اهمیت سایت است که به کاربر این امکان را می دهد که مطالب مهم سایت را بیابند و به آن ها بهتر دسترسی داشته باشند. در واقع هدف XML انتقال داده ­ها با تمرکز بر مفهوم وهدف HTML نمایش داده ها با تمرکز بر ظاهر آنهاست.

تفاوت سایت مپ xml و html

ساختار سایت مپ

در سایت Sitemaps.org، فرمت استاندارد XML برای موتورهای جستجو، به صورت کامل توضیح داده شده ست. نمونه­ای از نقشه سایت که با کد XML نوشته شده است، در زیر قرار داده شده:

<?xml version=”1.0” encoding=”UTF-8”>

<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9” xmlns:xhtml=”http:www.w3.org/1999/xhtml”>

<url>

<loc>https://www.example.com</loc>

<lastmod>2017-10-06</lastmod>

<changefreq>weekly</changefreq>

<priority>0.9</priority>

<xhtml:link rel=”alternate” hreflang=”en” href=”https://www.example.com”/>

<xhtml:link rel=”alternate” hreflang=”fr” href=”https://www.example.com/fr”/>

</url>

باتوجه به فرمت سایت Sitemaps.org، کدها نقشه سایت شامل تگ های اختیاری و الزامی می ­باشند و همچنین در کدهای سایت مپ باید موارد زیر رعایت شود:

  • با تگ <urlset>  شروع شود و با تگ </urlset> تمام شود.
  • فضای نام را داخل تگ <urlset>  مشخص کنید.
  • برای هر URL تگ <url> را به عنوان تگ والد XML قرار دهید.
  • برای هر تگ <url> والد یک تگ <loc> فرزند قرار دهید.

سایر تگ ها در XML اختیاری است البته این نکته را در نظر بگیرید که آیا موتورجستجو از تگ اختیاری شما پشتیبانی می کند با خیر. برای اطمینان از این مورد به اسناد و جزئیات منتشر شده از موتورجستجوی مورد نظر مراجعه کنید. همچنین این نکته را در نظر بگیرید که کدهای XML خروجی خاصی ندارند. در زیر خلاصه ای از تگ مورد استفاده در سایت مپ هاست آورده شده است:

تگ <urlset> (تگ الزامی)

این تگ یک بار استفاده می شود و در ابتدا و انتهای نقشه سایت قرار می گیرد.

xmlns=” http://www.sitemaps.org/ schemas/ sitemap/ 0.9″

تصاویر:

xmlns:image= http://www.google.com /schemas/ sitemap-image/1.1

ویدئو:

xmlns:video=” http://www.google.com /schemas/ sitemap-video/1.1″

موبایل:

xmlns:mobile=” http://www.google.com /schemas/ sitemap-mobile/1.0″

جستجوی کد:

xmlns:codesearch=” http://www.google.com /codesearch/ schemas/ sitemap/ 1.0″

اخبار:

xmlns:news=” http://www.google.com /schemas /sitemap-news/ 0.9″

تگ <url> (تگ الزامی)

این تگ، تگ والد برای هر ورودی URL است. سایر تگ ها داخل این تگ قرار می گیرند

تگ <loc> (تگ الزامی)

در این تگ آدرس دقیق صفحات سایت قرار می گیرد. آدرس کامل باید شامل پروتکل باشد و همچنین این آدرس نباید بیشتر از 2048 کاراکتر باشد.

تگ <lastmod> (تگ اختیاری)

در این تگ، تاریخ آخرین بروز رسانی صفحه با فرمت YYYY-MM-DD آورده می شود.

تگ < changefreq> (تگ اختیاری)

این تگ زمان تغییر صفحه را مشخص می کند. در واقع این مقدار اطلاعات کلی را برای موتورهای جستوجو فراهم می کند که البته با تعداد دفعات بررسی خزنده های گوگل ارتباطی ندارد.

مقادیر معتبر شامل موارد زیر است:

  • همیشه
  • ساعتی
  • روزانه
  • هفتگی
  • ماهانه
  • سالانه
  • هرگز

مقدار “همیشه” برای اطلاعاتی به کار میرود  که در هر بار دسترسی تغییر می کنند.

تگ < priority > (تگ اختیاری)

برای اولویت دادن به صفحات سایت نسبت به یکدیگر، مقدایر 0 تا 1 را به آن ها اختصاص می دهیم. مقدار پیش فرض این مقدار 0.5 است.

چه سایت هایی سایت مپ لازم دارند؟

سایت مپ برای تمامی سایت ها پیشنهاد می شود، اما در موارد زیر نقشه سایت بسیار حیاتی است:

  • سایت شما جدید است و این سایت جدید صفحات جدیدی دارد که داخل آن ها لینک دهی داخلی و خارجی به خوبی انجام نشده است.
  • سایت شما بزرگ است و ربات های خزنده برخی از صفحات آپدیت شده شما را بررسی نکرده اند.
  • سایت شما دارای URLهای دینامیک باشد.
  • سایت شما مطالب آرشیوی دارد که در صفحات فعال سایتتان لینک نشده است.
  • سایت شما دارای صفحاتی هستند که کار بررسی را برای ربات های خزنده سخت می کنند. به طور مثال صفحات شما محتوای غیر متنی دارند.
فرمت فایل نقشه سایت و انواع آن

فرمت XML، فرمت استاندارد برای موتورهای جستجوی گوگل و بینگ است. البته اگر سایت مپ شما حجم زیادی دارد بهتر است آن را با Gzip فشرده کنید. اما با این حال  موتورهای جستجو، خوراک (feed) سایت مپ را از فرمت های Atom 1.0، RSS 2.0 و فایل های متنی ASCII نیز میخوانند. همچنین می توان فرمت های مختلفی مانند ویدیو، تصویر، محتوای موبایلی و خبری و کد منبع نرم افزار را در سایت مپ قرار داد زیرا گوگل از این نقشه سایت ها پشتیبانی می کند.

فرمت سایت مپ

محدودیت ها و قوانین سایت مپ

نقشه سایت شما باید از قوانینی که در ادامه ذکر می شود، پیروی کند:

فضای نام (namespace)

نقشه سایت حتما باید شامل فضای نام باشد و این فضای نام پیش فرض را به خوبی مشخص کند. به عنوان مثال:

xmlns=http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9

محدودیت اندازه

نمی توان بیش از 50000 آدرس در فایل نقشه سایت قرار داد و همچنین اندازه این فایل نباید بیشتر از 50 مگابایت باشد.

فایل نقشه سایت باید به صورت UTF-8 باشد و از کاراکترهای entity-escaped در URL استفاده شود.

فرمت یکسان آدرس ها

آدرس های داخل نقشه سایت باید از قواعد یکسانی پیروی کنند یعنی آدرس های که شامل www در ابتدای آن ها است را نمی توان با آدرس های بدون www ترکیب کرد. همچنین از استفاده از آدرس هایی که (session ID) دارند خودداری کنید.

موقعیت

سایت مپ ذخیره شده در دایرکتوری، تنها می تواند آدرس هایی را نشان دهد که در آن دایرکتوری یا زیردایرکتوری آن ذخیره شده اند. لذا آدرس های موجود در دایرکتوری های موازی و والد، دامنه های فرعی مختلف یا آنهایی که از پروتوکل های متفاوت استفاده می کنند مرجع مناسبی نیستند. ذخیره کردن نقشه سایت در دایرکتوری اصلی می‌تواند از به وجود آمدن مرجع نامعتبر جلوگیری کند.

استفاده از لینک های سالم

سایت مپ نباید بیش از 1% خطای لینک داشته باشد زیرا درغیراینصورت تمام نقشه دور ریخته می شود. انواع خطای لینک متداول، خطای 404 (خطای لینک شکسته)، خطای 301 (خطای ریدایرکت) و خطای 302 (خطای لینک تغییر مسیر) است. استفاده از لینک های صحیح برای سئو سایت نیز امری الزامیست.

بعد از ساخت سایت مپ چه کارهایی انجام دهیم؟

  • فشرده سازی نقشه سایت (اگر حجم آن بیشتر از 50 مگابایت باشد)
  • استفاده از فایل سایت مپ داینامیک
  • ثبت آدرس سایت مپ در robots.txt
  • ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول
  • ثبت صفحاتی که از نظر سئو اهمیت دارند در نقشه سایت
  • برطرف کردن خطاها و هشدارهای گوگل
  • بررسی علت صفحاتی که در گوگل ایندکس نشده اند

چگونه یک سایت مپ در وردپرس ایجاد کنیم؟

روش­های متفاوتی برای ایجاد سایت مپ در ورس پرس وجود دارد که در ادامه مطلب، دو روش رایج را توضیح می­دهیم:

  1. ایجاد سایت مپ به وسیله افزونه Yoast
  2. ایجاد سایت مپ به وسیله افزونه Google XML Sitemaps

ایجاد سایت مپ به وسیله افزونه Yoast

یک از آسان­ترین راه ها برای ایجاد نقشه سایت در وردپرس استفاده از افزونه Yoast است. این افزونه یکی از بهترین افزونه های وردپرس در زمینه سئو می باشد، که می توانید از آن برای بهینه کردن صفحات سایت خود استفاده کنید. این افزونه را می توانید در بخش افزونه های پنل مدیریت وردپرس و هم از قسمت Plugins سایت wordpress.org جستجو و نصب کنید.

پس از نصب و فعال کردن افزونه، به صفحه SEO > General رفته و مانند تصویر بر روی تب Features کلیک کرده و گزینه XML sitemaps را بروی on قرار دهید و در انتها برای ذخیره تغییرات برروی save change کلیک کنید.

سایت مپ در وردپرس

برای اینکه مطمئن شوید افزونه نقشه سایت را برای شما ساخته است یا خیر، مانند تصویر زیر بروی آیکون علامت سوال و لینک کلیک کنید.

نحوه ساخت سایت مپ وردپرسی

با اضافه کردن عبارت sitemap_index.xml به ادامه دامنه خود (https://www.example.com/sitemap_index.xml)، سایت مپ خود را مشاهده کنید.

ایجاد سایت مپ به وسیله افزونه Yoast

افزونه Yoast با توجه به انواع محتوا، نقشه­ های مختلفی را ایجاد می کند. این افزونه، پست ها، صفحات، نویسنده ها و دسته بندی ها را در نقشه سایت ایجاد می کند. در صورتی که برای سایت فروشگاهی خود از ووکامرس استفاده می کنید، سایت مپی برای محصولات شما نیز ایجاد خواهد شد.

ایجاد سایت مپ به وسیله افزونه Google XML Sitemaps

اگر از افزونه Yoast استفاده نمی کنید می توانید ازاین روش برای ایجاد نقشه سایت خود استفاده کنید. ابتدا افزونه Google XML Sitemaps را برای وردپرس دانلود می کنید. بعد از فعال کردن این افزونه، سایت مپ شما به صورت خودکار ایجاد می شود. برای اطمینان از ایجاد سایت مپ می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید.

https://www.example.com/sitemap_index.xml

ایجاد سایت مپ با Google XML Sitemaps

افزونه Google XML Sitemaps برای وب سایت های فروشگاهی و وبلاگ ها بیشتر کاربرد دارد و بعد از استفاده از افزونه بررسی کنید که تمامی صفحات مورد نظر شما در آن قرار دارد یا خیر.

ایجاد سایت مپ در وردپرس با افزونه

در بالای این افزونه، اطلاعاتی در مورد سایت شما قرار گرفته شده است. همچنین اگر افزونه نتواند موتورهای جستجو را پینگ کند به شما اطلاع می دهد. با تیک زدن گزینه های مربوط به موتورهای جستجو در بخش basic options می توانید این موتورها را از بروز رسانی سایت خود مطلع کنید، لذا توصیه می شود این گزینه های را تیک بزنید.

در قسمت بعد با زدن تیک Add sitemap URL to the virtual robots.txt file سایت مپی که توسط خود وردپرس ساخته شده در فایل robots.txt قرار داده می شود. برای جلوگیری از حجم بالای سایت مپ می تواند از گزینه Try to increase the memory limit to استفاده کنید البته توصیه می کنیم چیزی در این قسمت وارد نکنید. گزینه Try to increase the execution time limit to مربوط به حداکثر زمانی است که نقشه سایت می تواند بارگذاری شود (به ثانیه).

برای فشرده سازی سایت مپ برای اشغال کمتر فضا از گزینه Try to automatically compress the sitemap if the requesting client supports it استفاده کنید. اگر با فعال کردن این گزینه با خطایی روبه رو شدید، آن را غیر فعال کنید.

طراحی و توسعه سایت یک مسئله کاملا تخصصی است که داشتن تجربه و تخصص در کنار یکدیگر می تواند منجر به موفق شدن درآن شود. کسب وکارهای بسیاری امروزه در بستر اینترنت فعالیت می کنند و می خواهند برای ارائه خدمات و محصولات خود به رقابت با یکدیگر بپردازند. شما برای هر گونه خدمات طراحی سایت اصفهان می توانید از تیم رویانو مشاوره رایگان دریافت کنید.

تا به حال به فکر خرید سرویس ایمیل مارکتینگ واجرای آن بر ورد پرس افتاده اید در اینجا می توانید اطلاعات کاملی درباره ساخت سرویس های ایمیل مارکتینگ پیدا کنید.

ایجاد سایت مپ به وسیله افزونه Yoast
ایجاد سایت مپ به وسیله افزونه Google XML Sitemaps

XML (Extensible Markup Language) زبان نشانه گذاری گسترش پذیری است که برای ساختن اسنادی به کار می رود که هم برای انسان و هم برای ماشین قابل فهم باشد.

 

موتورهای جست و جو کاملا هوشمند بعد از انتشار محتوای جدید،پینگ به موتورهای جستجو ارسال می شود و آن ها را از تغییرات به وجود آمده در نقشه سایت مطلع می کند.

اشتراک گذاری : 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *