نصب وردپرس

آموزش گام به گام نصب وردپرس بر روی هاست

تصویر تیم تحریریه

تیم تحریریه

نظرات و سوالات خود را در با ما در ارتباط بگذارید

نصب وردپرس کار بسیار ساده‌ای است و بین پنج تا هفت دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت. ورد پرس یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین سیستم‌های مدیریت محتوا است. بسیاری از میزبانان وب ابزارهایی را برای نصب خودکار وردپرس ارائه می‌دهند. با این حال اگر می‌خواهید خودتان نصب وردپرس را انجام دهید این آموزش را دنبال کنید. امروز در رویانو قصد داریم تا از صفر تا صد نصب وردپرس بر روی هاست را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

از ویژگی‌های بارز وردپرس که سبب محبوبیت آن در بین برنامه‌نویسان و طراحان سایت شده است می‌توان به open source  بودن(متن باز) و رایگان بودن آن اشاره کرد. همچنین کسانی که به زبان‌های برنامه‌نویسی نیز مسلط نیستند به دلیل افزونه‌ها و قالب‌های متنوعی که وردپرس برای سایت‌های مختلف ارائه می‌کند می‌توانند از آن‌ استفاده کنند. مگردرمواقعی که ایده‌ی شما توسط قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس قابل پیاده‌سازی نباشد. در اینصورت به برنامه‌نویسی نیاز پیدا خواهید کرد.

توجه داشته باشید که قبل از نصب وردپرس بر روی هاست، باید دامنه‌ی شما فعال شده باشد و سپس اقدام به نصب کنید. نرم‌افزارهای مدیریت هاست انواع مختلفی دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به Cpanel ، Direct Admin ، Plesk و … اشاره کرد و باید گفت کنترل پنل‌های مدیریت هاست بسته به نوع سیستم عامل سرور متفاوت هستند. مثلا برای هاست‌های لینوکسی معمولا از سی‌پنل یا دایرکت ادمین استفاده می‌شود. برای سرور‌های ویندوزی معمولا وب‌سایت پنل بسیار رواج دارد. اما پلسک کنترل پنلی است که هم روی ویندوز و هم روی لینوکس به خوبی کار می‌کند.

نرم‌افزارهای مدیریت هاست

مراحل نصب وردپرس بر روی هاست Cpanel:

1- در مرحله‌ اول آخرین ورژن وردپرس  را از طریق  لینکhttps://wordpress.org/download/ دانلود کنید.

2- پس از دانلود وردپرس برای آپلود بر روی هاست، وارد پنل مدیریت هاست Cpanel شده و با انتخاب گزینه‌ی File Manager وارد بخش مدیریت فایل‌های خود شوید.

نصب وردپرس روی هاست

3- وارد پوشه‌ی public_html  شده و از منوی بالا گزینه‌ی upload را انتخاب کرده و فایل zip وردپرس را که دانلود کرده‌اید آپلود کنید.

نصب وردپرس با سی پنل

آپلود در سی پنل

4- دراین مرحله ازنصب وردپرس باید فایل فشرده‌ی وردپرس را که آپلود کرده‌اید از حالت فشرده خارج کنید. برای این کار روی فایل وردپرس کلیک راست کرده و گزینه‌ی Extract  را انتخاب نمایید.

5- بعد از Extract، فایل‌های شما در پوشه‌ای به نام وردپرس قرار میگیرند. برای نصب وردپرس روی دامنه‌ی مورد نظر باید تمامی فایل‌ها در مسیر public_html قرار داشته باشند نه wordpress!

برای این کار ابتدا وارد پوشه‌ی وردپرس شده و از قسمت بالا بر روی select all کلیک کنید تا تمام پوشه‌ها و فولدرها انتخاب شود. سپس برای تغییر مسیر فایل‌های انتخاب شده، گزینه‌ی move را از نوار بالا پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. پس از باز شدن پنجره‌ی move فایل‌هایی که انتخاب کردید را مشاهده می‌کنید.

پایین پنجره در قسمت enter the file path that you want to move this file to: باید مسیری را که می‌خواهید به آن انتقال دهید انتخاب کنید. چون می‌خواهیم تمام محتویات فایل وردپرس را به پوشه‌ی public_html منتقل کنیم در قسمت گفته شده باید مسیر /public_html را قرار دهید. سپس روی گزینه‌ی move file کلیک کرده تا انتقال فایل‌ها شروع شود و تمام محتویات وردپرس روی قسمت اصلی هاست قرار گیرد.

انتقال به public_html

انتقال فایل وردپرس در سی پنل

6- برای اطمینان ازاینکه مراحل نصب وردپرس را تا به اینجا درست انجام داده‌اید یا خیر، آدرس اصلی دامنه‌ی هاست خود را در مرورگرتان وارد کنید. اگر صفحه‌ی راه‌اندازی تنظیمات وردپرس برای شما باز شد یعنی مراحل را به طور صحیح انجام داده‌اید و می‌توان نصب وردپرس را آغاز کرد؛ اما قبل از آن باید پایگاه داده‌ی وردپرس را ساخت.

طریقه ساخت پایگاه داده وردپرس:

7-برای ساخت Database یا پایگاه داده، وارد هاست سی‌پنل شده و از قسمت  databases بر روی mysql databases کلیک کنید.

ساخت پایگاه داده در سی پنل

8-در قسمت Create New Database یک نام برای دیتابیس خود انتخاب کرده و روی Create Database کلیک کنید. در صورت مشاهده‌ی پیام سبز رنگ  Added the database یعنی دیتابیس شما ساخته شده است. روی go back کلیک کنید تا به قسمت تنظیمات دیتابیس برگردید.

ساخت پایگاه داده جدید با سی پنل

9-بعد ساخت database به انتخاب نام کاربری برای آن می‌رسیم. وارد صفحه‌ی MySQL Databases  شوید. به بخش MySQL users رفته و در قسمت Add new user، نام کاربری(username) و رمزعبور(password) خود را وارد کنید و روی گزینه‌ی Create User کلیک کنید. پس از مشاهده‌ی پیغام سبز رنگ You have successfully created a MySQL user named نام کاربری دیتابیس شما با موفقیت ساخته شده است.

ورود پسورد به دیتابیس

10-در این مرحله از نصب وردپرس باید نام کاربری و دیتابیسی که ایجاد کردیم را به یکدیگر متصل کنیم. برای این کار وارد صفحه‌ی MySQL Databases شده و در بخش Add User To Database در قسمت user نام کاربری دیتابیس و در قسمت Database نام دیتابیس را که در مراحل قبل ساخته‌اید وارد کنید و روی گزینه‌ی Add کلیک کنید.

وارد صفحه‌ی Manage User Privileges می‌شوید. دراین صفحه باید تیک گزینه‌ی All Privileges را بزنید تا تمام دسترسی‌های مهم اتنخاب شوند. سپس در پایین صفحه روی گزینه‌ی Make Changes  کلیک کنید. در صورت مشاهده‌ی پیغام سبز رنگ You have given the requested privileges on the database  یعنی اتصال با موفقیت انجام شده است.

اتصال نام کاربری دیتابیس با دیتابیس دسترسی دادن به دیتابیس

11-برای نصب وردپرس وارد دامنه‌ی اصلی سایت خود شده تا صفحه‌ی راه‌اندازی تنظیمات وردپرس باز شود. بر روی گزینه‌‌ی بزن بریم کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.

صفحه‌ی خوش امد وردپرس

12-در صفحه‌ی باز شده، در قسمت نام پایگاه داده، باید نام دیتابیسی که در هاست سی پنل خود ساخته‌اید وارد کرده و در قسمت نام کاربری، نام کاربری دیتابیسی که در مراحل قبل ساختید را وارد کنید. سپس رمزعبوری که در هنگام ساخت نام کاربری دیتابیس انتخاب کردید را وارد نمایید. همچنین در قسمت میزبان پایگاه داده عبارت localhost و در قسمت پیشوند جدول عبارت wp_ را قرار دهید. بر روی گزینه‌ی فرستادن کلیک کرده تا وارد مرحله‌ی بعد شوید.

اتصال وردپرس با دیتابیس

13-اگر وردپرس و دیتابیسی که داخل هاست سی پنل خود ساخته‌اید به خوبی به یکدیگر متصل شوند صفحه‌ای باز می‌شود که پیغام موفقیت‌آمیز بودن را به شما نشان می‌دهد. بر روی اجرای نصب وردپرس کلیک کرده تا صفحه‌ی اطلاعات تکمیلی برای شما باز شود.

14-مواردی که در بخش اطلاعات مورد نیاز ثبت می‌کنید، بعدا قابل تغییر خواهد بود و جای نگرانی نیست. در قسمت عنوان سایت نام سایت خود را به فارسی وارد کنید. این نام به کاربران سایت شما نشان داده می‌شود.

سپس برای پنل مدیریت سایت وردپرسی خود یک نام کاربری و یک رمز عبور انتخاب کنید. بهتر است نام کاربری و رمزی که انتخاب می‌کنید قابل حدس نباشد و حتما برای خودتان در جایی دیگر ذخیره کنید. در قسمت ایمیل نیز، آدرس ایمیل مدیر سایت را وارد کنید.

مهم‌ترین قسمت این بخش، نمایش به موتورهای جستجو می‌باشد. اگرشما تیک این گزینه را فعال نکنید به موتورهای جستجو اجازه می‌دهید که بعد ازنصب وردپرس وارد سایت شما شده و اطلاعات شما را ذخیره و به کاربران نمایش دهند. در نتیجه اگر می‌خواهید روی سایت خود تست انجام دهید و از انتشار قطعی اطلاعات سایت خود مطمئن نیستید بهتر است تیک این گزینه را فعال کنید. پس از تکمیل این اطلاعات روی راه‌اندازی وردپرس کلیک کنید.

صفحه‌ی اطلاعات تکمیلی وردپرس

15-در این مرحله صفحه‌ی ورود به مدیریت وردپرس برای شما باز می‌شود که با وارد کردن نام کاربری و رمزعبوری که در مرحله ۱۴ انتخاب کرده‌اید وارد پیشخوان وردپرس می‌شوید.

مراحل نصب وردپرس بر روی هاست Direct Admin

۱- پس از دانلود فایل وردپرس،  ابتدا باید وارد پنل مدیریت هاست دایرکت ادمین شوید. کافیست دامنه‌ی سایت خود را به همراه :2222 در مقابل آن سرچ کرده (site.ir:2222) تا صفحه‌ی ورود دایرکت ادمین برای شما باز شود. با وارد کردن نام کاربری و رمزعبوری که هنگام خرید هاست برای شما ایمیل شده است وارد پنل دایرکت ادمین شوید.

2- در این مرحله مشابه Cpanel، باید فایل وردپرس را در هاست دایرکت ادمین آپلود کنید. برای این کار از صفحه‌ی اصلی دایرکت ادمین File manager را انتخاب کنید، وارد پوشه‌ی public_html شده و روی گزینه‌ی upload files to current directory کلیک کنید.

file manager در دایرکت ادمین

در صفحه‌ی بعد با کلیک روی choose file، فایل زیپ وردپرس را انتخاب کنید. با کلیک بر روی upload file منتظر بمانید تا فایل شما به طور کامل بارگذاری شود. سپس به پوشه‌ی public_html برگردید.

آپلود وردپرس در دایرکت ادمین

3- درمرحله بعد از نصب وردپرس، باید فایل آپلود شده را از حالت فشرده خارج کنید. در مقابل فایل شما، در ستون Action، روی گزینه‌ی Extract کلیک کنید تا فایل از حالت فشرده خارج شود.

extract کردن وردپرس در دایرکت ادمین

4- برای اینکه با وارد کردن آدرس اصلی دامنه، سایت شما قابل مشاهده باشد باید محتویات پوشه‌ی وردپرس را به public_html منتقل کنید.  پس وارد پوشه wordpress شده و تیک همه فایل‌ها را بزنید؛ سپس پایین صفحه روی گزینه‌ی Add to Clipboard کلیک کنید. در گام بعدی وارد پوشه public_html شوید و از پایین صفحه، گزینه‌ی Move Clipboard Files here را انتخاب کنید.

انتقال محتویات وردپرس به public_html

5- پس از آن به مرحله‌ی ساخت database می‌رسیم. در صفحه‌ی اصلی وارد  MySQL Management شوید.

ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین

درصفحه‌ی باز شده روی  Create new Database کلیک کنید.

تشکیل دیتابیس جدید

سپس باید اطلاعات دیتابیس خود را وارد کنید. نام دیتابیس(Database name)، نام کاربری دیتابیس(Database username) و رمزعبور(username password) را به دلخواه انتخاب و وارد کنید. در قسمت confirm password نیز رمز عبور خود را دوباره تکرار کنید. درنهایت گزینه‌ی create را برای ساخته شدن دیتابیس بزنید.

وارد کردن نام کاربری و پسورد

6-در مرحله‌ی ششم برای راه‌اندازی و نصب وردپرس، آدرس دامنه‌ی سایت خود را در مرورگر وارد کنید تا صفحه‌ی تنظیمات وردپرس برای شما باز شود.

ادامه‌ی مراحل به طور دقیق مشابه مراحل 12 تا 15 سی پنل می‌باشد که شامل نام پایگاه داده ، نام کاربری، رمز(در مرحله‌ی 5 تنظیم کردید) و…می‌باشد.

مراحل نصب وردپرس بر روی هاست Plesk

1- برای ورود به پنل مدیریت هاست پلسک، دامنه‌ی سایت خود را به همراه :8880 در مقابل آن سرچ کرده (site.ir:8880) تا صفحه‌ی ورود پلسک برای شما باز شود. با وارد کردن نام کاربری و رمزعبوری که هنگام خرید هاست برای شما ایمیل شده است وارد پنل پلسک شوید.

نصب وردپرس با plesk

2- وارد بخش File شده و پوشه‌ی httpdocs را باز کنید. فایل index.html را حذف نمایید. (تیک کنار فایل را فعال کرده و گزینه‌ی remove را کلیک کنید.)

ورود به file manager در پلسک حذف پوشه‌ی index

3- از بالای صفحه روی گزینه‌ی upload کلیک کنید و فایل وردپرسی را که قبلا دانلود کرده‌اید را در این قسمت آپلود کنید. آپلود فایل در پلسک

تیک کنار فایل زیپ وردپرس خود را فعال کرده و گزینه‌ی Extract را از منوی Archive در نوار بالا انتخاب کنید.

Extract فایل وردپرس

4- مشابه سی پنل و دایرکت ادمین، باید محتویات پوشه‌ی wordpress را به پوشه‌ی public_html منتقل کنید.

انتقال محتویات وردپرس به public_html

5- برای ساخت دیتابیس جهت اتصال به وردپرس، باید از منوی Database وارد بخش Add Database شوید. نام پایگاه داده خود را انتخاب کرده و در قسمت Database name وارد کنید.

ورود به دیتابیس پلسک

Database username و password را نیز انتخاب و وارد نمایید. این اطلاعات را حتما در جایی دیگر ذخیره کنید. تیک گزینه‌ی user has access to all databases within the selected subscription را فعال کرده و روی گزینه ok کلیک کنید.

ساخت دیتابیس جدید در پلسک

6- اکنون می‌توانید به راحتی با وارد کردن آدرس سایت خود تنظیمات و نصب وردپرس را مشابه سی پنل و دایرکت ادمین انجام دهید.

 

Localhost چیست و نصب وردپرس روی آن از چه طریقی انجام می‌شود؟

لوکال هاست به شما امکان نصب و راه‌اندازی یک سایت در محیط کامپیوتر و رایانه شخصی خودتان را می‌دهد که با استفاده از آن میتوانید یک سایت آنلاین را بر روی کامپیوتر خود ایجاد کرده و بدون نیاز به خرید هاست و دامنه به طراحی سایت و یا حتی آموزش در این زمینه بپردازید، و مهارت خود را افزایش دهید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست از طریق نرم‌افزارهایی مانند Xampp یا Wamp انجام می‌شود. امروزه تمام طراحان سایت برای انجام یک پروژه، ابتدا آن را بر روی لوکال هاست طراحی و پیاده‌سازی کرده و بعد از نهایی شدن پروژه با پشتیبانی و بک‌آپ گرفتن از سایت، آن را به صورت آنلاین  به هاست انتقال می‌دهند تا کاربران به آن دسترسی داشته باشند. شما برای هرگونه مشاوره رایگان در زمینه طراحی سایت اصفهان می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید.

مطالب مرتبط:

روش های بهینه سازی دیتابیس وردپرس

هاست وردپرسی چه تفاوتی با هاست معمولی دارد؟

لوکال هاست به شما امکان نصب و راه‌اندازی یک سایت در محیط کامپیوتر و رایانه شخصی خودتان را می‌دهد که با استفاده از آن میتوانید یک سایت آنلاین را بر روی کامپیوتر خود ایجاد کرده و بدون نیاز به خرید هاست و دامنه به طراحی سایت بپردازید.

اشتراک گذاری : 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *